VUKOVARCI BEZ BRIGE U ŠKOLU-Grad Vukovar spremno dočekuje početak nove školske godine

0

Grad Vukovar spremno dočekuje početak nove školske godine i u potpunosti će osigurati sve uvjete propisane uputama HZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve svoje školarce.
U tu svrhu za sve osnovne škole na području grada Vukovara, Grad Vukovar je osigurao sva potrebna dezinfekcijska sredstva kako bi higijena u školskim prostorijama bila na najvišem nivou, a kako bi se osigurali traženi higijenski uvjeti od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja zatraženo je i skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta u školama koje rade u dvije smjene.
Grad Vukovar je također osigurao i po dvije višekratne platnene maske za sve učenike predmetne nastave (5.-8. razreda) kao i za učitelje koji su dužni nositi maske, odnosno samo za one koji iz predmetne nastave dolaze u razrednu nastavu, tj. mijenjaju odgojno-obrazovne skupine.

Napominjemo kako je u svim školama osiguran potreban razmak od 1,5 metra među učenicima pa maske neće biti obvezne, ali ih je Grad Vukovar ipak osigurao.
Riječ je o ukupno 2.500 maski za što je izdvojeno 25.000 kuna.
Unatoč poznatim epidemiološkim uvjetima, Grad Vukovar će i ove godine organizirati produženi boravak u školama te će se sukladno uputama Ministarstva oformiti više skupina produženog boravka kako ne bi došlo do miješanja učenika više razrednih odjela te će umjesto dosadašnjih 5, biti 9 skupina priopćili su iz gradske uprave.