Srijeda, 10 kolovoza, 2022
23 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVukovarko-srijemska policija razbila zločinačko udruženje koje je nedozvoljeno trgovalo zabranjenim lijekovima i...

Vukovarko-srijemska policija razbila zločinačko udruženje koje je nedozvoljeno trgovalo zabranjenim lijekovima i tvarima

Fotografija:  ilustracija

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja svi osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko baranjske, dok je protiv njih USKOK-u dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri muškarca, gdje 25- i 37-godišnjaci prebivaju u Republici Hrvatskoj, a 33- i 34-godišnjaci u Republici Srbiji, koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenima u sportu u sastavu zločinačkog udruženja.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se osumnjičenici kao članovi zločinačkog udruženja povezali u zajedničko djelovanje s ciljem kontinuirane nabave, prijevoza i preprodaje lijekova iz Srbije u Hrvatsku.

Radi se o lijekovima i tvarima koje se nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga te na Listi tvari zabranjenih u sportu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su tijekom 2021. i 2022 godine, prema prethodnom planu i dogovoru, u nekoliko navrata preko državne granice između Srbije i Hrvatske, u okviru deklarirane druge carinske robe, prokrijumčarili veliku količinu zabranjenih lijekova i tvari, radi daljnje preprodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja svi osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko baranjske, dok je protiv njih USKOK-u dostavljena kaznena prijava.

Kriminalističko istraživanje u cilju suzbijanja krijumčarenja lijekova i drugih tvari se nastavlja.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije