Vukovarski policajci zatekli 19-godišnjaka kako vozilom krši prometna pravila, pronašli mu marihuanu, raznovrsna streljiva i zračnu pušku

0

Fotografija: Ilustracija

Prema 19-godišnjaku se dostavlja kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok će zbog počinjenih prekršaja biti prekršajnom prijavom procesuiran, a zbog nezakonitog posjedovanja zračne puške prekršajno je prijavljen i 51-godišnjak.

Jučer, 6. travnja oko 23,15 sati, policijski službenici Policijske postaje Vukovar prilikom nadzora vozila i sudionika u prometu, u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru zatekli 19-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka te se pritom odbio podvrgnuti ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti opojnih sredstava u organizmu, a daljnjim postupanjem su mu pronašli i oduzeli  0,58 grama droge marihuane.

Nadalje, temeljem naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija u Bršadinu koje koristi 19-godišnjak te je oduzeto 15 komada streljiva različitih kalibara, 1,24  grama droge marihuane i jedna zračna puška.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem smo utvrdili sumnju da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zbog čega se prema njemu dostavlja kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona  o suzbijanju zlouporabe droga Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti će prekršajnom prijavom procesuiran.

Također je utvrđeno da je zračna puška u vlasništvu 51-godišnjaka koji je prekršajno prijavljen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.