Za izradu i nadogradnju web stranica podijeljeno 13 tisuća eura

0

Vukovarsko-srijemska županija je za Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata u proračunu osigurala 13 tisuća eura. Od ukupno 30 prijava, 26 vlasnika smještajnih i ugostiteljskih objekata na području naše županije ostvarilo je pravo na potporu od 500 eura za izradu ili nadogradnju mrežnih stranica.

„Prije svega se želim zahvaliti Vukovarsko – srijemskoj županiji, posebice pročelnici Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamari Kalistović na odličnoj suradnji i pristupačnosti. Potporu ćemo iskoristiti za izradu web stranice koje su, kako smo čuli na samoj edukaciji, danas zaista prijeko potrebne. Naša kuća za odmor otvorena je u siječnju, tako da nismo imali vremena sve u samom početku napraviti, a nadamo se kako će se s mrežnoj stranicom još dodatno poboljšati posjećenost našeg objekta“, rekla je vlasnica vukovarske kuće za odmor „Tamaris“ Tamara Rupčić.

Podjeli ugovora u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima prethodila je radionica „Digitalni marketing u turizmu“ na kojoj su se prezentirale kraće smjernice o tome kako na najbolji mogući način promovirati proizvode i usluge koje pojedinci nude.

„Polaznici su se snašli jako dobro, neki su čak kreirali i prve naslove za svoje blogove čime će se potencijalno u budućnosti baviti. Moja je zadaća bila prenijeti na sudionike radionice ljubav prema digitalnom marketingu, što se nadam da sam uspjela, te im istaknuti relevantnost digitalnog marketinga za bilo koji sektor poslovanja“, istaknula je vlasnica agencije za digitalni marketing „I CORNER“ i današnja predavačica Ivana Piperković čestitavši još jednom svim vlasnicima ugostiteljskih i smještajnih objekata koji su prepoznali inicijativu Županije s ciljem digitalizacije ponude.

„Već smo u nekoliko navrata podijelili razne potpore u području turizma. Na taj način nastojimo pomoći svima onima koji pokušavaju napraviti rezultat, zaraditi i oživjeti turističku ponudu u našoj županiji. Zasad nam u aktivnostima prezentacije onoga što imamo i nudimo nedostaje dobrog marketinga, želimo postati vidljiviji nego što smo bili do sada, a sve s ciljem da zajedno  postanemo prava turistička destinacija i upotpunimo turističku priču“, zaključio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako sredstva nisu velika, ali su dostatna za digitalizaciju informacija onima koji su dosad radili na „stari“ način, pogotovo kada je riječ o ruralnom dijelu koje bilježi značajno povećanje broja noćenja i dolazaka.