Zajednica Vjera i svjetlo iz Vinkovaca u Međugorju

0

Foto:medjugorje-info

U Međugorju je i ovaj vikend od 3. – 5. lipnja 2022. boravila posebna grupa hodočasnika sa posebnim darovima. Bili su to članovi jedne od zajednica Vjere i svjetla iz Vinkovaca koja djeluje u župi sv. Vinka Palottija.

Hodočašće je organizirala gospođa Tihomila Viljetić, dugogodišnja voditeljica zajednice i Međugorčanima poznata animatorica pjesama s pokretima za vrijeme proteklih 8 Hodočašća za osobe s invaliditetom.

Pun autobus osoba s darovima, njihovih roditelja i volontera krenuo je u petak rano uz blagoslov njihova župnika patera Ilije prema Međugorju u koje su stigli taman na večernji molitveni program. U subotu su imali molitvu na Brdu ukazanja, a popodne molitvu na Križevcu (za one koji su mogli hodati) ili oko Uskrsloga za one kojima je to malo teže. U nedjelju je najvažniji bio odlazak na jutarnju svetu misu u 8 sati, a iza toga je bio molitveni program do ručka u 13 sati, nakon kojeg su krenuli kućama.

Dojmove sa hodočašća najbolje će vam dočarati izjava same voditeljice Tihomile:

„Ajmeee, radosti, samo prebirem po srcu, kao Marija, divne trenutke provedene na ovom hodočašću, s dragim prijateljima, koji su u srcu naših zajednica, osobe s posebnim darovima, od 3.do 5. lipnja, DUHOVI. Sve, baš sve, vođeno Duhom Svetim, Isus i Marija su nam jako blizu. ŽIVOT JE TAKO LIJEP!

Izvor:medjugorje-info