Nedjelja, 29 svibnja, 2022
15 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaZaklada Slagalica: Poziv na uključivanje u Program "Aktivni u zajednici" 2022

Zaklada Slagalica: Poziv na uključivanje u Program “Aktivni u zajednici” 2022

Zaklada Slagalica i u 2022. godini nastavlja s provedbom programa „Aktivni u zajednici“.

Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim pojedincima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Ako želite razgovarati o potrebama svoje zajednice ili organizacije, ako želite sudjelovati u mogućim rješenjima, ako se želite povezati s drugim organizacijama, ako želite podići kvalitetu odnosa unutar zajednice, postati kreatori i nositelji pozitivnih promjena u svome okruženju, onda je ovo Program za Vas!

Cilj programa je razvoj lokalne zajednice, osnaživanje i poticanje pozitivnih promjena, mobiliziranje zajednice, jačanje društvenog kapitala u zajednici, poticanje na društvene akcije te obrazovanje za filantropiju.

Četiri godine provedebe Programa je iza zaklade, a ovim pozivom žele u 2022. godini uključiti loklane zajednice Slavonije i Baranje kako bi kroz prepoznavanje resursa zajednice, procjene potreba i zajedničkim trudom svih dionika u zajednici napravili koraci u osnaživanju zajednica, razvoju kulture davanje te povećanju društvenog kapitala.

U suradnji s različitim dionicima lokalne zajednice planiraju se riješiti konkretni izazovi s kojima se zajednice susreću. Zaklada će u suradnji s civilnim, profitnim i javnim sektorom detektirati potrebu te podržati osmišljavanje i provedbu kampanje za prikupljanje sredstava kako bi se osigurala sredstva potrebna za rješavanje utvrđene potrebe te posljedično povećao društveni kapital u zajednici.

Na Program se mogu prijaviti zainteresirani pojedinci s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Više o Programu i edukaciji šaljemo u tekstu u privitku.

Prijavnicu za edukaciju možete pronaći na linku, a više informacija na službenoj stranici Zaklade.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije