Utorak, 7 prosinca, 2021
1.9 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaZAPOČELA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

ZAPOČELA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

ZAPOČELA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

U tijeku je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, koja je započela utvrđivanjem kvoruma a potom je nastavljena izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva te verifikacijom mandata članova Županijske skupštine.

Foto:VSŽ


 

Zatim će uslijediti utvrđivanje člana Županijske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika Županijske skupštine a potom i svečana prisega članova Županijske skupštine.

Foto:VSŽ


 

Na početku sjednice održan je izbor Mandatnog povjerenstva te je podneseno izvješće o provedenim izborima i ostvarenim rezultatima. Mandatno povjerenstvo je utvrdilo da sjednicom nastavlja predsjedavati prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova, odnosno vijećnik Dražen Milinković, nakon čega je uslijedila svečana prisega vijećnika.

U nastavku sjednice vijećnici su za predsjednika Županijske skupštine većinom glasova izabrali Dražena Milinkovića, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Za potpredsjednika Skupštine iz reda predstavničke većine izabran je Boris Dragičević, a za potpredsjednika iz reda predstavničke manjine izabran je Davor Benić. Oba potpredsjednika su također izabrani voljom većine vijećnika.

Predsjednik Milinković je na sjednici rekao kako je čast ponovno biti izabran na ovu odgovornu funkciju, te je svim okupljenim vijećnicima čestitao na izboru i iskazao želju za  dobrom i kvalitetnom suradnjom.

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine nazočili su i župan Damir Dekanić sa zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem. Na kraju sjednice župan Dekanić je također uputio čestitke svim izabranim vijećnicima s nadom kako će svi zajedno raditi za boljitak svih stanovnika naše županije.

Župan Dekanić u svojoj izjavi je naglasio: „Imamo stabilnu većinu, nadam se kako će suradnja i s oporbom biti dobra i konstruktivna. Većinu u Skupštini čini HDZ s koalicijskim partnerima, a većina vijećnika je glasala za predsjednika i potpredsjednike Skupštine. Spreman sam za suradnju, te očekujem suradnju i od drugih vijećnika. Vjerujem kako ćemo učiniti puno toga u našem mandatu za dobrobit građana. Prva dva tjedna, nakon preuzimanja dužnosti, bila su intenzivna. Puno je posla pred nama, idemo naprijed i očekujem vidljivi napredak u skorije vrijeme. Za stanje u županiji sam znao i prije, ali sad ulazim detaljnije u sva područja a tu prije svega mislim na projekte koji su u tijeku, u naše financijske obveze, sve ono što je planirano u sljedećem razdoblju. Najzahtjevniji problemi su u zdravstvu, gdje se na državnoj razini moraju naći modeli za plaćanje duga drogerijama, kako bi se situacija stabilizirala.“

Predsjednik Skupštine Milinković je izjavio:  „Trenutno imamo tri koalicijska partnera te vjerujem kako će se kroz daljnji rad Županijske skupštine taj broj povećati. Imali smo dovoljan pa i veći broj  glasova nego što je bilo potrebno za izglasavanje predsjednika i potpredsjednike Skupštine. Sada nam slijedi formiranje klubova te izbor skupštinskih odbora.”

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.