Župan Božo Galić primio veleposlanicu Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. Misako Kaji

0

Župan Božo Galić primio japansku veleposlanicu Nj.E. Misako Kaji

Župan Božo Galić primio je danas u Vukovaru u nastupni posjet veleposlanicu Japana u Republici Hrvatskoj NJ. E. Misako Kaji.

Tom prigodom upoznao je veleposlanicu s aktualnom političkom, gospodarskom i kulturnom situacijom na području županije, a razgovarali su i o mogućnostima daljnje suradnje.

Župan je ovom prigodom još jednom zahvalio Japanskom veleposlanstvu za svu pomoć koju su pružili u poslijeratnom periodu, a osobito u području razminiranja u našoj županiji, te je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija ima veliki razvojni potencijal, jer je područje pogodno za razvoj poljoprivrede, drvne industrije i ruralnog turizma te je dogovoreno da se i dalje intenziviraju prijateljski odnosi s japanom u tim područjima

Obje strane složne su kako bi se u budućnosti trebalo raditi na povećanom broju dolazaka japanskih turista u Slavoniju, jer Japanci izuzetno cijene prekrasne hrvatske krajolike te gostoljubivost hrvatskog naroda.

Japanska veleposlanica Kaji izrazila je zainteresiranost za produbljivanje prijateljskih odnosa te naglasila njihovu orijentiranost na razmjenu studenata i suradnju na području kulture.

Na sastanku je zaključeno kako će kroz daljnje zajedničke kontakte nastojati proširiti svekoliki oblici suradnje, posebno u području gospodarstva s naglaskom na poljoprivredu, kulturu, turizam i sport ali i u drugim segmentima.

Uz župana Galića, razgovorima su nazočili direktor Centra kompetencija dr. sc. Ivan Ambroš zamjenik direktora Agro-klastera Željko Cirba te viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove Krunoslav Srpak.
U pratnji veleposlanice Kaji, prijemu su nazočili treći tajnik Yutaro Nishida, te suradnik u Veleposlanstvu Tomislav Mikuljan.

U sklopu posjeta japanske veleposlanice Kaji u predviđeno je otvaranje izložbe „NINGYO – umjetnost i ljepota japanskih lutaka“ u Gradskom muzeju Vukovar. Ova izložba plod je suradnje Veleposlanstva Japana, Japanske fondacije i Gradskog muzeja Vukovar. Otvaranju izložbe će nazočiti i župan Božo Galić.