Župan Dekanić otvorio 26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam u Varaždinu

0

U varaždinskoj sportskoj dvorani Arena otvoren je 26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam koji je okupio veliki broj izlagača, a posjetitelji će imati priliku razgledati opremu za lov i ribolov dok će najmlađi uživati u sadržajima i atrakcijama vezanima uz prirodu.  

Sajam je prilika za naglašavanje čime sve Varaždinska županija raspolaže„Osim što je gospodarski jedna od najrazvijenijih, bitno je za naglasiti da 43% površine Varaždinske županije čine šume, što je jedan veliki prirodni resurs. Tu se nalaze i tri planine: Kalnik, Ivanščica, Ravna Gora te četiri rijeke: Drava, Lonja, Plitvica i Bednja. Sve to su prirodne ljepote i dobra koje je potrebno štititi, čuvati, njegovati, a upravo naši lovci i ribiči su ti koji poznaju svaki kutak naše prelijepe županije i koji vode brigu prvenstveno o zaštiti i očuvanju tih staništa, a tek potom o zaštiti onog za što su registrirani. To je prilika da naglasimo naše vrijedne OPG-ove, čime se sve bave, što proizvode i čime naše županija obiluje“, rekao je župan Stričak čestitavši svima koji su se uključili u ovu lijepu priču.

Otvorenju su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renata Ojurović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a obzirom da je Vukovarsko-srijemska županija partner ovogodišnjeg sajma, sajam je otvorio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić koji se zahvalio svim izlagačima na odazivu.

Drago mi je da imam priliku sudjelovati i otvoriti 26. Sajam, poveznice su duboke i daleke, vežu nas još od Domovinskog rata kada su Varaždinci bili jedna velika snaga koja je branila Vukovarsko-srijemsku županiju i podnijeli su veliku žrtvu. Ovom prilikom se zahvaljujem cijelom varaždinskom kraju i svim ljudima koji su bili na ratištu u tom trenutku. Nakon tih događanja gospodarstvo nastavlja rasti, dolaze sve one stvari koji su važne za ugodniji život čovjeka. U tome možemo puno naučiti od Varaždinske županije koja je na razini Hrvatske jedna od najprosperitetnijih županija. Došli smo vidjeti što se novoga nalazi na tržištu, u kojem smjeru idu marketinške akcije pa ćemo ponešto naučiti, primijeniti, a nadam se i prestići“, istaknuo je župan Dekanić.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor te predsjednik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimir Sever koji su naglasili kako je u Varaždinu uvijek lijepo i ugodno, a Sajam je bio prilika i za održavanje sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza pa su tako članovi u okviru sjednice u Županijskoj palači obišli i Centar za posjetitelje, a domaćini su im bili predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.