Župan Dekanić u Posavskim Podgajcima svečano otvorio novo sportsko igralište OŠ „Davorin Trstenjak

0

Županijska skupština VSŽ u travnju prošle godine izglasala je Odluku o financiranju obnove igrališta OŠ „Davorin Trstenjak” u Posavskim Podgajcima, a u svibnju ove godine, točnije ovoga utorka, igralište je svečano i otvoreno. Vrpcu je presjekao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, na radost 60-ak učenika, ali i tridesetak djelatnika.

„Prema dostupnim podacima asfalt na bivšem igralištu datira iz davne 1976. godine. Nagrizao ga je zub vremena i postalo je nesigurno za korištenje. Stoga smo u prosincu 2020. godine Vukovarsko-srijemskoj županiji poslali Zamolbu za pomoć koja nije izostala i… Evo ga, imamo novo igralište „ zadovoljno nam pripovijeda Mirna Slavković Misir, ravnateljica ove osnovnoškolske ustanove koja je izgrađena 1903. godine.

Sadašnje ime nosi od 1970. godine, dvije godine ranije postala je samostalna ustanova i tako egzistira do danas.

„ Imamo 55 učenika i osam predškolaraca. Nastava se odvija u sedam odjeljenja, s kombiniranim odjeljenjem drugog i četvrtog razreda, u dvije naizmjenične smjene i u četiri učionice. Kako bilježimo rast učenika, tako se nadamo i povratnu u nastavni proces sa svih osam odjeljenja „ informirala je još ravnateljica Slavković Misir.

OŠ „Davorin Trstenjak” nema dvoranu za tjelesno-zdravstvenu kulturu, pa se za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta nastava provodi u dograđenom školskom holu. Za utjehu, od danas ima višenamjensko igralište čija je izgradnja financirana iz županijskog proračuna, a koštala je 550.000 kuna.


„ Ne preostaje mi ništa drugo nego u ime naše djece, našeg kolektiva u svoje osobno zahvaliti svima koji su nam omogućili ovakvo zdanje koje će, uvjerena sam, postati mjesto sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti te mjesto međusobnog druženja „ zaključila je Slavković Misir.

Izvor: vinkulja hr