Župan Dekanić upriličio svečani prijem za glumce sudionike ovogodišnjeg 29. Festivala glumca.

0

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić upriličio je danas u Vinkovcima, Maloj županijskoj vijećnici, svečani prijem za glumce koji su sudionici ovogodišnjeg 29. Festivala glumca.


„ Ovaj Festival najviše krasi entuzijazam i volonterizam, a svi učesnici već intenzivno razmišljaju o onom što će se na Festivalu događati slijedeće godine „ rekao je župan Dekanić.

Baš iz tog razloga, kaže, Vukovarsko -srijemska županije glumce uvijek rado i sa srcem dočekuje te se svi trude biti dobri domaćini.

„ Iz godine u godinu na ovaj Festival dolazi sve više glumaca i izvodi se sve veći broj predstava, a njihova kvaliteta svjedoči o tome što sami glumci misle i kako doživljavaju ovaj Festival“ naglasio je.
Dodao je i da se Županija stalno trudi da ovaj festival uđe u nacionalnu kategoriju jer bi time dio financiranja preuzelo ministarstvo.

„ Dok se to ne dogodi Županija, gradovi i općine kao i domaća poduzeća će i dalje financirati ovaj hvale vrijedan kulturni događaj“ poručio je župan.
A domaćin ovogodišnjeg Festivala Filip Radoš još je jednom poručio kako glumci vole ovaj Festival, te kako mu se uvijek rado vraćaju.

„Ovo je jedan od eminentnih glumačkih festivala jer na njemu glumac bira predstave za publiku, ali i same pobjednike. To je festival na kojem su glumci u fokusu „ istaknuo je Radoš.

Njih se kaže, tih dana, sve pita, i njih se sluša – na ovaj festival ne dolaze oni koji žele gledati dekoracije nego oni koji žele čuti riječ glumca.

„Samu organizaciju ne treba posebno hvaliti – već je godinama poznato da je ovo jedno od najprestižnijih glumačkih događanja u Hrvatskoj „ zaključio je.