Srijeda, 10 kolovoza, 2022
23 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaŽupan Dekanić uručio pomoć umirovljeniku Miji Ćosiću

Župan Dekanić uručio pomoć umirovljeniku Miji Ćosiću

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu koji je bio otvoren od 18. travnja do 18. svibnja 2022. godine. Pomoć umirovljenicima koja se dodijelila putem ovog  Javnog poziva odnosi se na vrijednosni poklon bon u iznosu od 600,00 kuna u vidu poklon paketa s namirnicama lokalnih OPG-ova posredstvom Agro-klastera d.o.o.

Mjera pomoći umirovljenicima „Od slavonskih polja pa do stola“ pokrenuta je na inicijativu župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića. „Napokon smo došli do realizacije ove vrlo bitne mjere za naše umirovljenike kojima je to najpotrebnije. Ovo je zapravo mjera koja ima dvostruku korist, s jedne strane uistinu pomažemo onima koji su u potrebi, umirovljenicima sa vrlo malim primanjima, dok s druge strane pomažemo našim lokalnim proizvođačima i OPG-ovima čije proizvode će upravo ti umirovljenici dobiti.“ – rekao je župan Dekanić.

Prva podjela poklon paketa je izvršena tijekom lipnja 2022. godine. Svi umirovljenici koji su podnijeli zahtjev te ispunili uvjete Javnog poziva, dobiti će još dva puta do kraja 2022. godine poklon pakete u vrijednosti 600,00 kuna, što znači da, umirovljenici koji su se prijavili na Javni poziv mogu poklon pakete dobiti do najviše 3 puta godišnje.

Jedan od umirovljenika koji je ostvario pomoć prijavom na Javni poziv, a kojega je danas posjetio župan Dekanić je Mijo Ćosić iz Vukovara. Za mjeru Županije saznao je zahvaljujući djelatnici Fine, nakon čega je stupio u kontakt sa Upravnim odjelom Županije koji je nadležan za navedeni Javni poziv. Sada je dobro, rekao je Ćosić prisjećajući se svog radog vijeka kada mu je plaća znala kasniti i po 6. mjeseci. „U mirovini sam već 14 godina. Imam mirovinu koju mogu raspodijeliti i svakog prvog u mjesecu je tu.“ – rekao je Ćosić istaknuvši kako će mu poklon paket od Županije uvelike pomoći.

Župan Dekanić podsjetio je kako je u tijeku drugi krug Javnog poziva koji traje do 09. srpnja 2022. godine te pozvao sve koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva da se na isti prijave. „Bitno je da što više ljudi zna za ovu mjeru, pa smo iz toga razloga danas ovdje, na uručenju jednog paketa korisniku. Vrlo je bitno da se na Javni poziv prijave svi koji ostvaruju pravo na pomoć jer ćemo onda za iduću godinu imati podatak na temelju kojeg ćemo moći bolje odrediti kriterije Javnog poziva kao i približan broj umirovljenika kojima je pomoć potrebna.“

Inače kroz prvi Javni poziv pravo na poklon bon ostvarilo je 184 umirovljenika. U prvom krugu Javnog poziva mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva za samca bio je 1.000,00 kuna, dvočlanu obitelj 2.000,00 kuna, dok je za drugi krug Javnog poziva mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva za samca 1.250,00 kuna, a za dvočlanu obitelj 2.500,00 kuna.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije