Županijski savez športova Vukovarsko – srijemske županije dobitnik nagrade “Milan Neralić”

0

Županijski savez športova Vukovarsko – srijemske županije dobitnik je nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora „Milan Neralić“ za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini za 2023. godinu.

Nagradu je primio glavni tajnik Županijskog saveza športova Vukovarsko – srijemske županije Miroslav Vitković, a uručio mu je Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Županijski savez športova Vukovarsko – srijemske županije osnovan je 1997. godine i od tada kontinuirano radi i djeluje na prostoru cijele županije. Posebno se istaknuo nakon katastrofalnih poplava koje su se dogodile u našoj  županiji, gdje je pomogao u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture, te nabavci sportske opreme i rekvizita, a za što je 2017. godine dobio veliko priznanje – trofej Međunarodnog olimpijskog odbora „Sport bez granica“. To je jedno od najvećih priznanja za rad u sportu na lokalnoj razini, što govori činjenica, da je do sada u Hrvatskoj to priznanje dobio samo Sportski savez grada Zagreba i upravo naš.