Županja i Babina Greda ugostile velike šahovske turnire za “Plazma Sportske igare mladih” VSŽ

0

Županja i Babina Greda ugostile velike šahovske turnire

U Županji i Babinoj Gredi su 10. i 11.veljače odigrana izlučna natjecanja u šahu Plazma Sportskih igara mladih za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Više od 40 mladih šahistica i šahista borilo se za plasman na finale Županije koje će se održati 26. veljače u Županji.

Na natjecanju u Županji pobjede su ostvarili Karlo Dominiković i Emili Panić u kategoriji do 11 godina, dok su u starijoj kategoriji pobjednici Petar Šokčević i Hana Vinković. U Babinoj Gredi pobjednici do 11 godina su Tomislav Piteša i Andrea Blaževac, a do 15 godina Martin Stojanović i Tena Babić. Po dvoje najuspješnijih u svim kategorijama su ostvarili plasman na finale Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

Turnir u šahu Plazma Sportskih igara mladih održava se pod pokroviteljstvom FIDE- Svjetske šahovske organizacije i svake godine okuplja najbolje šahiste Hrvatske koji se bore za plasman na državnu završnicu koja će se održati u srpnju u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turniru u šahu, stolnom tenisu, tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

 

Prijave su besplatne i otvorene za sve sudionike na www.igremladih.hr