Nakon Kolone sjećanja položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

0

Nakon Kolone sjećanja položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

U Koloni sjećanja od vukovarske bolnice stigli su svi sudionici današnjeg obilježavanja Dana sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Državna i druga izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće podno spomen obilježja, čime su odali počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu i obilježili 30. obljetnicu Bitke za Vukovar i teška stradanja grada heroja.

U spomen na branitelje i civile stradale u agresiji JNA i paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, sa svojim izaslanstvima.

           


Počast stradalima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odalo je i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem, te izaslanstva vukovarskih branitelja, grada Vukovara i članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine, predviđeni Šefikom Đaferovićem.

Potom su vijence položila i svijeće zapalila i druga brojna izaslanstva među kojima i Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, zatim Hrvatske zajednice županija predvođeni predsjednikom Zajednice i brodsko-posavskim županom dr.sc. Danijelom Marušićem, te izaslanstva brojnih drugih hrvatskih gradova, braniteljskih i stradalničkih udruga.

Molitvu za poginule i nestale molio je đakovačko- osječki nadbiskup i metropolit msgr.dr. Đuro Hranić, dok je misu zadušnicu na groblju predvodio pomoćni biskup zagrebački, mons. Ante Šiško.