Župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je Općinu Drenovci

0
PRIORITET PROJEKTIMA KOJI NOSE RADNA MJESTA
Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Jakšom Šestić, o projektima na području Općine Drenovci.
Među temama spomenuti su i projekti: Centar za preradu GMO free soja, te izgradnja ceste, Svetište Šumanovci, projekti škole, staračkog doma, kao i izgradnja Muzeja Cvelferije.
Župan Galić je rekao kako se radi Plan razvoja naše županije te je je istaknuo: – “Tijekom posjete Općini Drenovci namjera nam je saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području općine kako bi se uskladio Plan razvoja i pratila njihova realizacija.”
Načelnik Šestić je naglasio kako se želi dati prioritet projektima koji nose radna mjesta za ostanak mladih na ovom području te je dodao: -“U tijeku su brojni projekti na području naše općine, a do kraja 6 mjeseca imati ćemo projektnu dokumentaciju za izgradnju Muzeja poplave u Račinovcima.
Za Muzej Cvelferije u Drenovcima imamo građevinsku dozvolu a vrijednost ovoga projekta je 32, 5 milijuna kuna.”
Kako je spomenuto na sastanku za Centar za preradu GMO free soje – ovim projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje prvog Centra za preradu GMO free soje u Republici Hrvatskoj.
Ukupna vrijednost projekta je 1.402.940,00 kuna (bespovratno 1.192.499,00 kn, a doprinos korisnika 210.441,00 kn). Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, partner na projektu je Općina Drenovci dok je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije suradnik na projektu.
Josip Kuterovac ispred Hrvatskih voda spomenuo je dva kapitalna projekta koja se provode na području općine a to su: modernizacija savskog nasipa te Crpna stanica Teča u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji nove stanice.
Potom je župan Galić, sa suradnicima obišao i svetište Gospe Šumanovačke te se uvjerio u novi izgled, u kojem su u tijeku radovi na obnovi svetišta.
Izvor: VSŽ