Utorak, 11 svibnja, 2021
13 C
Vinkovci
Naslovnica Slavonija Župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je Općinu Drenovci

Župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je Općinu Drenovci

PRIORITET PROJEKTIMA KOJI NOSE RADNA MJESTA
Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Jakšom Šestić, o projektima na području Općine Drenovci.
Među temama spomenuti su i projekti: Centar za preradu GMO free soja, te izgradnja ceste, Svetište Šumanovci, projekti škole, staračkog doma, kao i izgradnja Muzeja Cvelferije.
Župan Galić je rekao kako se radi Plan razvoja naše županije te je je istaknuo: – “Tijekom posjete Općini Drenovci namjera nam je saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području općine kako bi se uskladio Plan razvoja i pratila njihova realizacija.”
Načelnik Šestić je naglasio kako se želi dati prioritet projektima koji nose radna mjesta za ostanak mladih na ovom području te je dodao: -“U tijeku su brojni projekti na području naše općine, a do kraja 6 mjeseca imati ćemo projektnu dokumentaciju za izgradnju Muzeja poplave u Račinovcima.
Za Muzej Cvelferije u Drenovcima imamo građevinsku dozvolu a vrijednost ovoga projekta je 32, 5 milijuna kuna.”
Kako je spomenuto na sastanku za Centar za preradu GMO free soje – ovim projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje prvog Centra za preradu GMO free soje u Republici Hrvatskoj.
Ukupna vrijednost projekta je 1.402.940,00 kuna (bespovratno 1.192.499,00 kn, a doprinos korisnika 210.441,00 kn). Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, partner na projektu je Općina Drenovci dok je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije suradnik na projektu.
Josip Kuterovac ispred Hrvatskih voda spomenuo je dva kapitalna projekta koja se provode na području općine a to su: modernizacija savskog nasipa te Crpna stanica Teča u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji nove stanice.
Potom je župan Galić, sa suradnicima obišao i svetište Gospe Šumanovačke te se uvjerio u novi izgled, u kojem su u tijeku radovi na obnovi svetišta.
Izvor: VSŽ

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.