OPĆINA GUNJA ZAPOČINJU PROJEKTI U VRIJEDNOSTI OD SKORO 19 MILIONA KUNA

0
U TIJEKU RADNI SASTANAK U OPĆINI GUNJA
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uz nazočnost svojih suradnika u radnoj je posjeti Općini Gunja, te je tom prigodom u tijeku radni sastanak s načelnikom Općine Antom Gutićem i njegovim suradnicima.
Sastanak je započeo upoznavanjem župana o trenutnim aktivnostima koje se provode u Općini Gunja.
Na sastanku će se također razgovarati o projektima Općine isto kao i problemima s kojima se susreću u ostvarivanju istih, a radi se o sljedećim: sufinanciranje projekta poludnevnog boravka DOI „Zvjezdice“, upoznavanje s projektom „Novo ruho Šumanovaca“/ solarna elektrana, asfaltiranje djela ceste iz kružnog toka i Lovački dom u Gunji.
Jedna od tema biti će i projekt „Izgradnja infrastrukture u gospodarskoj zoni „Velebit“.
Projekt je ukupne vrijednosti 18.999.998,00 kuna (2.533.333,00 EUR), a cilj projekta je održivi gospodarski rast i razvoj.
Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju izgradnju vodopskrbnog cjevovoda, zatvorenog gravitacijskog kanala fekalne odvodnje, tlačnog kanalizacijskog cjevovoda fekalne odvodnje, crpne stanice fekalne odvodnje, zatvorenog gravitacijskog kanala oborinske odvodnje, plinske instalacije, asfaltiranje, javne rasvjete, telekomunikacijske infrastrukture te izgradnju crpne stanice. Početak provedbe projekta predviđen je u siječnju 2021. godine.
Na radnom sastanku sudjeluju pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić, pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota i voditelj Vodnogospodarske ispostave za Mali sliv “Biđ – Bosut” Hrvatskih voda, Josip Kuterovac.
Izvor: VSŽ