ADVENT U VINKOVCIMA 2020 PRILAGOĐEN TRENUTNOJ SITUACIJI

0
default
ADVENT U VINKOVCIMA 2020
Kako se epidemiološka slika ne poboljšava zajednička odluka svih koji su uključeni u organizaciju je kako Advent u Vinkovcima na koji smo naviknuli posljednjih nekoliko godina ipak neće biti organiziran.
Božić kao obiteljski blagdan puno je više od manifestacije, a u ovim trenucima pandemije najvažnije je upravo misliti na sebe i svoju obitelj i najbliže nam oko nas.
Ipak pripremljeno je nekoliko zanimljivosti odnosno Božićnog ugođaja.
🌲Ukrašena će biti središnja gradska jelka, a pripreme za ukrašavanje traju već posljednjih tjedana.
🌲 Paljenje Adventske svijeće biti će organizirano u središnjem Gradskom parku i to subotom, a svijeće će paliti župljani vinkovačkih župa. Raspored paljenja svijeća objavit ćemo u sljedećih nekoliko dana.
Ono što možemo učiniti jeste ukrasiti grad, a svaka obitelj moći će u šetnji gradom osjetiti ipak to blagdansko ozračje.
Ugostitelji na Korzu će raditi u svoje uobičajeno radno vrijeme, a pripremaju i neke dodatne sadržaje.
🌲Kako bi se gradom ipak širio i miris Božića u ponudi će biti kuhano vino i čaj, ali i slatki blagdanski zalogajčići.
🌲U suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca izrađene i postavljene će biti jaslice s novim kipovima u prirodnoj veličini koje će zasigurno pridonijeti još pobožnijem Adventu.
🌲Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, kao i Gradsko kazalište ali i brojene udruge koje djeluju u Vinkovcima će svojim programom upotpunit ovogodišnji prilagođeni program.
🌲Ukrašen će biti središnji park, a djeca će imati priliku svoja pisamca ubaciti Djedu Božićnjaku u poštanski sandučić priopćili su iz gradske uprave.

PRISJETIMO SE ADVENTA IZ 2019 GODINE KROZ VIDEO I FOTKE