Andrej Plenković iz Vukovara: Ponizno tražimo povjerenje da upravljamo zemljom u zahtjevnim okolnostima, spremni smo za sve izazove

0

Snažna poruka zajedništva i jedinstva, poruka suradnje i prijateljstva, povjerenja i poštovanja, poslana je danas iz „plavog“ Vukovara koji je s velikim entuzijazmom dočekao premijera Andreja Plenkovića i kandidate V. izborne jedinice.

Hrvatsku demokratsku zajednicu, poručuju, stvarali su hrabri ljudi, hrvatski branitelji koji su u to vrijeme riskirali svoje živote. Borba za slobodu i neovisnu Hrvatsku državu temelji su koji vežu Grad heroj i HDZ, a upravo na njima utaban je put prema povijesnom trećem mandatu.

„Izbori pred nama su itekako važni jer to je odabir između dvije Hrvatske. Jedne koja predano radi, ustaje rano, trudi se jednakim žarom i entuzijazmom za svaki pedalj Hrvatske. To radimo sa srcem, sa željom da unaprijedimo kvalitetu života, da naše gospodarstvo učinimo otpornijim i agilnijim, da zemlja bude uređena, da se u njoj poštuju ustav i zakon i da zahvaljujući zajedničkim naporima možemo reći da se i Hrvatskoj u našem mandatu kreiralo novih 200 tisuća radnih mjesta, da u Hrvatskoj radi milijun i 650 tisuća ljudi, da je nezaposlenost samo 5,9%, da nam je prosječna plaća narasla za 450 eura, da je minimalna plaća narasla za 103 posto, da nam je sveukupna prosječna mirovina narasla za 62 posto“, govorio je Plenković u Vukovaru.

U svome govoru napomenuo je kako je Vlada u svojemu mandatu suočena s krizama bez presedana, no iznašla je način da kroz sve to prođe zajedno sa svima onima koji vole svoju Hrvatsku, s onima koji znaju kako je upravo ona ruka koja će svakoga držati iznad vode, da nitko neće ostati po strani, da će država ispuniti svoju zadaću i provoditi načelo solidarnosti u hrvatskom društvu.

Podsjetio je i na 130 tisuća poduzeća koje je Vlada RH održala na nogama za vrijeme pandemije, nikad veće plaće u povijesti suvremene države, 25 milijardi eura bespovratnih sredstava osiguranih za obnovu od potresa, ulaganje u infrastrukturu, ulaganje u zdravstvo, u pravosuđe, gospodarstvo, poljoprivredu.

„17. travnja pokazat ćemo da nam ne treba kvazi spas koji nudi kršitelj ustava niti bilo kakva vlada nacionalnog jedinstva. Treba nam kontinuitet, stabilnost, pouzdanost, sigurnost i uspješna vlada koja brine o hrvatskim ljudima. Gotovo da i nema dijela Hrvatske gdje ne osjećamo snagu, entuzijazam i posebnu želju da hrvatski narod još jednom ponizno tražimo povjerenje da upravljamo zemljom u zahtjevnim okolnostima, spremni za sve izazove“, poručuje premijer.

Svi Vukovarci, heroji, umirovljenici, radnici, poljoprivrednici, studenti i mladi, jako dobro znaju, kaže Nikola Mažar, kako je bilo u Vukovaru, Slavoniji i Srijemu kada je „kršitelj ustava“ dobio mogućnost upravljati državom.

„Borili smo se da vratimo dignitet hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu, da zaustavimo propadanje industrije i gospodarskog rasta, da se ne smanjuju plaće i mirovine, a na kraju su napravili 50 tisuća više nezaposlenih. Danas nismo ovdje radi njih, nego radi vas i nas, radi svih kojih su ciglu po ciglu stvarali ovaj prelijepi grad. Vi vidite, znate, živite i osjetite ruku prijateljstva, ruku poštovanja, razumijevanja i razvoja koju prema nama Plenković pruža, a mi ju vraćamo“, kaže Mažar.

S njime se složio i vinkovački gradonačelnik i v.d. predsjednika županijskog HDZ-a Ivan Bosančić koji je istaknuo kako je prioritet kandidata ove izborne jedinice ostvariti novu veličanstvenu pobjedu, naporno raditi kako bi naša zemlja i dalje bila sigurna i ponosna.

„Protekla dva mandata puno smo radili, stvarali, napravili odlične rezultate, zato tražimo povjerenje za još četiri godine da Hrvatska bude u društvu najrazvijenijih zemalja EU. HDZ ima najbolje članove, simpatizere i prijatelje koji svesrdno daju potporu nama koji radimo za gradove i općine, za sve koji stoje uz nas, koji su naša potpora, a nadam se da će tako biti i 17.4., da ćemo navečer slaviti, a već 18. raditi ponovno za našu zemlju“, pozdravio je Bosančić birače i simpatizere.

„Moji roditelji i brat su stvarali HDZ i ja nastavljam njihovim stopama. Hrvatska je na dobrom putu, a od vas tražimo vjetar u leđa kao što sam i sam dao, da poguramo Hrvatsku u mirnu luku. Idemo do pobjede“, u svome govoru istaknuo je jedan od kandidata Tomislav Zadro, sin generala Blage Zadra, jednog od najvećeg heroja Domovinskog rata.

Kandidati V. izborne jedinice predstavljeni su 3. travnja u Vukovaru, u gradu iz kojega je Hrvatska demokratska zajednica danas ponovno poslala poziv domovine, poziv na povjerenje, poziv da se Hrvatska više nikada ne vrati u glib balkanske krčme kakvi mnogi priželjkuju ovih dana.

„Zbog obitelji poginulih branitelja, zbog udovica, majki, djece, ali i zbog obitelji Zadro, nećemo dopustiti da Hrvatskom upravljaju oni koji hrvatske generale i ratne zapovjednike nazivaju psićima, nečasnicima. Takvi više nikada neće upravljati Hrvatskom i to ova lista jamči. Predsjedniče, povedite nas u treću uzastopnu pobjedu Hrvatske demokratske zajednice, za Vukovar, za Slavoniju, za Hrvatsku, za sve izazove“, pobjedonosno je zaključio nositelj liste Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.