Bajka na Bosutu svojom čarolijom privukla posjetitelje iz Portugala i Španjolske

0
374

Sve je spremno za božićno ruho koje će ove godine u Vinkovcima upotpuniti Bajka na Bosutu. Advent nešto drugačijeg obujma i lokacije, ali i dalje s istim ciljem – uz okuse i mirise blagdanskih delikatesa, vesele note raznih glazbenika sretno i veselo dočekati Božić i uklizati na novom klizalištu u Novu 2022. godinu.

Bajka na Bosutu svoj program započela je jučerašnjim otvorenjem u 10 sati, otvorenjem klizališta koje je uveselilo i one najmlađe. Svoje oduševljenje s nama su podijelili i posjetitelji te istaknuli što ih je oduševilo i što ih veseli. Brojne ugostiteljske kućice svojim specijalitetima hrane i pića zadovoljavat će nepca brojnih posjetitelja sve do 08. siječnja. Od slanog i slatkog pa do toplih napitaka, svačiji ukus bit će potpun.


Kućici Bake Eve, koja subotama uveseljava djecu svojim poučnim pričama, pridružit će se i Kućica Djeda Božićnjaka gdje oni najmlađi mog  ubaciti u sandučić 0/24 svoje novogodišnje želje, ali ih i Djedici šapnuti na uho i to u njegovoj kućici smještenoj u sredini klizališta do koje ćete morati preko velikog mosta. Međutim, za one kojima je pristup otežan, želje će primati i u kućici kod stepenica koje vode do Bajke na Bosutu.

Iako je Vinkovce kiša jučer zavila u sivo, nije uspjela omesti mnoge posjetitelje, ali i one najmlađe da uživaju u klizaljkama na ledu, ali i delikatesama svih ugostitelja i njihovim ponudama. Koliko je Bajka na Bosutu čarobna, dokazuje i to da su je ove godine posjetili ne samo stanovnici Lijepe naše, nego i iz Španjolske i Portugala. Danas su nam otkrili što oni misle o našem vinkovačkom adventu i kako im se sviđa njegovo novo ruho.

“Bila sam na Adventu u Vinkovcima prije dvije godine i tada sam bila oduševljena, ali ove godine dojam je drugačiji jer je prostor veći i sve prekrasno sjaji, a klizalište me je najviše oduševilo”, rekla nam je Ayla Carazo, Španjolka iz Vrbanje, dodavši kako ju nije spriječilo ni vrijeme da i ove godine posjeti Vinkovce i uživa u blagdanskom duhu.

 

 

 

Tu se sa svojim oduševljenjem pridružio i Filipe Magalhaes iz Portugala, koji nam je, klizajući se na ledu drugi put u životu, rekao kako Vinkovce također posjećuje drugu godinu zaredom i tradicionalno će to činiti i u budućnosti.

 

 

 

A osim mlađe populacije našla se tu i gospođa Vesna Jurčević, koja u svojoj 60-toj razbija stereotipe i vješto pokazuje svoje umijeće klizanja. Možda ne pripada mlađoj populaciji, ali svakako je duhom još uvijek mlada.“Pridružite mi se da zajedno kližemo i otjeramo ovu kišu. Moramo se veseliti kako bi bili u skladu sa blagdanima koji nam dolaze”, rekla je gospođa Vesna.

Bajku na Bosutu je zaokružena koncertom Electric Corn.

 

Izvor: adventvinkovci.com