Bajkeri su i službeno otvorili motosezonu

0

Foto: Gordan Panić

Motociklisti su i službeno otvorili sezonu vožnje u Slavoniji i Baranji. Uz pratnju policajaca na motociklima, moćni su dvokotači ovoga vikenda prodefilirali Slatinom, ali i vukovarskim, vinkovačkim i županjskim krajem. Bila je to prilika i za edukaciju motociklista u pogledu sigurne vožnje koja je održana na poligonu slatinske Autoškole Zebra. Među prisutnim bajkerima bili su članovi slatinskog Motokluba Speed, Motokluba Zvijeri iz Čađavice i Mootokluba Kumovi iz Virovitice.

Policijski motociklisti Mlakar i Radulović demonstrirali su kako proći poligon sigurne vožnje, pri čemu se nije tražila brzina, već tehnička vještina. Poslije njih isto su više ili manje uspješno učinili i bajkeri, koji su svakim krugom bivali sve spretniji. Održana edukacija i vježba spretnosti bila je dobra prilika da se još jednom pozove sve sudionike u prometu na poštovanje prometnih propisa, a posebno vozače mopeda i motocikala, koji su zbog ljepšeg vremena sve više na prometnicama.

U nedjelju je, pak, 16. put promotivnim defileom 200-tinjak vozača motocikala iz svih motoklubova Vukovarsko-srijemske županije otvorena ovogodišnja motosezona. Uz nekoliko okrepnih postaja, vozilo se u koloni od Gunje do Vukovara, a potom prema Vinkovcima do krajnjeg cilja, Županje, jer je domaćin ovogodišnjeg otvorenja motosezone Moto klub Županja. Defile su cijelim putem osiguravali policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i podsjećaju motocikliste da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a radi njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika cestovnog prometa.

P.Žarković/M.Flego

Izvor: glas slavonije hr