Bakula: Odugovlačenje baca ozbiljnu ljagu na vjerodostojnost župana i njegovog djelovanja

0
346

VINKOVCI, Poslije prometne nesreće u kojoj je sudionik bio i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić danas je se s priopćenjem za javnost oglasila i županijska vijećnica Mosta Kristina Bakula.

„Već se treći dan od javnosti skrivaju okolnosti o prometnoj nesreći koja je izazvana službenim autom župana. Župan kao predstavnik građana bi trebao biti najtransparentnija osoba u svome radu i djelovanju, a što se u ovome slučaju nije pokazalo. Svi smo svjesni kako župan ima sklonosti ka izazivanju prometnih nesreća i vožnji u alkoholiziranom stanju što je za svaku osudu, ali javnost i nas u Klubu Mosta, više od toga brine činjenica da se danima šuti o prometnoj nesreći umjesto da se odmah obavijestila javnost o jasnim okolnosti događaja“, navodi Bakula.

Dodaje kako se ovako sumnje javnosti da se odugovlači zbog zataškavanja kako bi se iscenirala priča povoljnija za župana pokazuju istinitima. Ističe i kako je paradoksalno da je policija odmah uhitila 72–godišnjaka koji je na društvenim mrežama ironično napisao da premijera treba gađati jajima ali i da kada je u pitanju osoba poput župana, koja je pod protektoratom HDZ–a, čijim je službenim autom (u kojem se župan nalazio) izazvana prometna nesreća, onda nadležne institucije, počevši od ureda župana do policije, šute danima bez ikakve reakcije. Tvrdi i da je župan, kao javna osoba, prvi koji odmah treba položiti račun za ovako ozbiljan događaj građanima koji iz svoga džepa plaćaju njegov rad.

„Smiješno je da se na objavu 72–godišnjaka na društvenoj mreži odmah reagiralo, a na izazivanje prometne nesreće u kojoj je oštećena i imovina drugih osoba da se čekaju dani. Sve institucije u kriznim situacijama pa počevši od ureda župana do policije trebaju raditi 0–24h neovisno o blagdanima i vikendima te odmah položiti javnosti račun za ovako ozbiljan incident“, navodi Bakula.  

Napominje i da ako želimo živjeti u državi u kojoj se cijeni poštenje, čestitost, efikasnost i odgovornost onda te društvene vrednote trebamo živjeti i to prvenstveno oni koji nas javno predstavljaju, a ne skrivati se i igrati na kartu „žrtve“ nego hrabro, brzo i odlučno djelovati jer u protivnom nisu sposobni biti predstavnici građana.

„Ovakvo odugovlačenje baca ozbiljnu ljagu na vjerodostojnost župana i njegovog djelovanja kao i na neovisnost institucija za koje je sve očitije da su pod upravljačkom palicom HDZ – a. Dosta je dvostrukih kriterija! Sva pravila trebaju vrijediti za sve jednako, a ne da jedna pravila vrijede za HDZ – ove političke elite, a druga za obične građane“, zaključila je Bakula.