Blagdan Svih svetih – od 27. listopada do 5. studenoga 2023. godine pojačana regulacija i nadzor prometa

0

Foto: Ilustracija

PU vukovarsko-srijemska poziva sve sudionike u prometu na dodatan oprez kako bi dani sjećanja na mrtve protekli što mirnije i dostojanstvenije

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će u narednim danima obilaziti groblja, zbog čega se na području cijele države, pa tako i naše županije, očekuje povećan promet vozila.

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske pojačan promet očekuje se osobito na autocesti A3 – Zagreb-Lipovac, državnim cestama D-55 – Vinkovci-Županja i D-46 – Vinkovci-Tovarnik te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Gužve se uobičajeno očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih.

Kako bi osigurali nesmetano odvijanje prometa te sigurnost građana i imovine, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske već od danas, 27. listopada, započinju s pojačanom regulacijom prometa i nadzorom prometa vozila i pješaka. Pojačane mjere trajati će do 5. studenog 2023. godine.

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te parkiranim vozilom smanjuju uočljivost pješaka.

Kako očekujemo da će se veći broj građana na groblja uputiti pješice, i pješake upućujemo na povećani oprez prilikom prelaska prometnica i kretanja između parkiranih vozila.

Pozivamo građane na strpljenje i za razumijevanje i poštivanje uputa policijskih službenika u okviru privremene regulacije prometa kako bi svi sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani sjećanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.