Izazvao prometnu nesreću i prouzročio ozljede putnika u automobilu

0

Foto: Ilustracija

Vozaču slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je kao jedina posljedica nastupila materijalna šteta (Andrijaševci, Bobota, Županja) te jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojoj više slijedi:

Jučer, 26. listopada oko 20 sati na autocesti Zagreb-Lipovac kod Babine Grede, 42-godišnji državljanin Republike Kosovo s prebivalištem u Sloveniji, upravljajući osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilo pomaknuo ulijevo na zelenu površinu uz rub kolnika gdje je udario u odbojnu ogradu i smjerokazni stupić, nakon čega se vozilo zanijelo udesno i u nekontroliranom bočnom kretanju prešlo na zelenu površinu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo u cestovni kanal, gdje se prevrnulo na krov.

U prometnoj nesreći ozlijeđena su dvojica putnika u automobilu, 28-godišnjak teže te 34-godišnjak lakše, također državljani Republike Kosovo.

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 42-godišnjeg vozača policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.