Božićni koncert na prozorima gimnazije pokazat će glazbenu raskoš kakvu imaju samo Vinkovci

0

Foto: Orion info

U nedjelju 17. prosinca u 19 sati po 10. put Božićni koncert na prozorima gimnazije pokazat će glazbenu raskoš kakvu imamo samo mi, nastalu u vrijednoj suradnji bivših i sadašnjih učenika te njihovih profesora.

Spektakl kakav imaju samo Vinkovci i apsolutno nitko drugi, ove godine obilježava prvi veliki jubilej. Iz Glazbene škole Josipa Runjanina obećavaju nešto posebno, obećavaju izvedbe koje će donijeti gotovo anđeoski osjećaj Božića te našemu gradu podariti štih velikih svjetskih metropola.

Koncert orkestra i zbora vinkovačke glazbene škole već tradicionalno je jedan od najposjećenijih sadržaja Adventa u Vinkovcima, jedinstven na ovim prostorima, atraktivan kako izvedbom tako i vizualno. Najavljen je za 17. prosinca u 19 sati, a kako nam je rekla ravnateljica škole Dinka Peti, možemo očekivati više od 150 učenika, sadašnjih i bivših te njihovih profesora.

„Glazbena škola Josipa Runjanina aktivno sudjeluje u promicanju glazbene kulture u gradu Vinkovcima, našoj županiji i diljem Lijepe Naše. Potičemo svoje polaznike kako postati zagovornik i promotor umjetnosti u društvu, prepoznati smo kao moderna i atraktivna škola po našim uspjesima i kvaliteti”, napominje Peti i dodaje kako projekt Božićni koncert s gimnazijskih prostora obuhvaća organizaciju sudjelovanja mješovitog orkestra i zborova glazbene škole s vrijedno pripremanim programom uz koji će glazbenici našem gradu i Vukovarsko-srijemskoj županiji pokloniti nezaboravan glazbeni doživljaj.

Božićni repertoar prošle je godine pripremalo pet dirigenata, a maestro je bio profesor tambure Tomislav Majačić. Ovoga Božića dirigentsku palicu preuzima maestro Dario Glavaš.

Veliki projekt priprema se mjesecima i svake je godine sve ambiciozniji, od samih aranžmana do uključenja bivših učenika, a donijet će ponovno nezaboravno iskustvo svim građanima koji požele uživati u ovom spektaklu. Uz brojne druge koncerte Adventa u Vinkovcima, ljubitelji glazbe doći će na svoje u nedjelju navečer prateći uvježbane glazbenike na velikoj impozantnoj pozornici koju će te večeri činiti osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća. 

Bit će to, kažu organizatori, istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

Izvor: advent vinkovci