Subota, 21 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaCarinski službenici u koordiniranoj akciji pronašli sitno rezani duhan

Carinski službenici u koordiniranoj akciji pronašli sitno rezani duhan

Fito: carina hr

Koordiniranom akcijom carinski službenici Službi za mobilne jedinice Osijek, Vukovar, Zagreb, Varaždin, Rijeka, Krapina te Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku uz pomoć službenog psa pretragom objekata na tržnicama i sajmovima na području Osijeka i Samobora pronašli su nelegalni sitno rezani duhan.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek i PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar 26. ožujka  na tržnici u Osijeku izvršili su pretragu kontejnera i osobe koja je iz njega uzela vrećicu duhana prilikom čega je pronađen sitno rezani duhan koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija  Republike Hrvatske.

Foto:carina hr


Također, istog dana u koordiniranoj akciji carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb, PJ – Službe za mobilne jedinice Varaždin, PJ – Službe za mobilne jedinice Rijeka, PJ – Službe za mobilne jedinice Krapina te Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku nadzorom sajmišta u Samoboru uz pomoć službenog psa kod više osoba pronađen je nelegalni sitno rezani duhan koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

Provedenim nadzorom pronađeno je ukupno  33,20 kilograma sitno rezanog duhana.

Protiv prekršitelja bit će podnesene dvije kaznene prijave, izdani prekršajni nalozi, izrečene i naplaćene novčane kazne u iznosu od 59.100 kuna, a bit će podneseni i zahtjevi za naplatu trošarine.
Pronađena roba  je oduzeta.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije