Članovi VPK nastupili na Europskom Masters prvenstvu u Beogradu

0

European Aquatics, krovna kuća europskih vodenih sportova u suradnji s Plivačkim savezom Srbije, organizirao je u razdoblju od 26.06.2024.-03.07.2024. Europsko Masters prvenstvu u plivanju u Beogradu.

Među mnogobrojnim natjecateljima i kategorijama, koje su sezale do 90-94. godine starosti, boje Hrvastske su branili i članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, Josipa Gugić, Ivan Kalinić, Josip Gajčević, Robert Štrk koji su isplivali potrebne kvalifikacijske norme za nastup, uz podršku trenera Saše Kaste.

Najuspješniji je bio Robert Štrk na disciplini 100 m leptir postigavši visoko 5. mjesto te 9. mjesto na 50 slobodno. Josipa Gugić, također se našla među prvih 10 mjesta plasirajući se na 9. mjesto u disciplini 100 m leđnom tehnikom. Ivan Kalinić plasirao se na 17. mjesto u disciplini 50 m slobodno, a Josip Gajčević na 24. mjesto u istoj disciplini.

Podršku Vinkovčanima pružio je Hrvatski plivači savez kojemu se ovim putem zahvaljujemo, a predstavnicima Vinkovaca čestitke na promociji najzdravijeg sporta i želimo puno uspjeha u daljnjem trudu i radu u razvoju plivanja našeg grada.