CRVENI KRIŽ VINKOVCI: Raspored akcija darivanja krvi za veljaču

0
RASPORED AKCIJA DARIVANJA KRVI ZA VELJAČU
Pozivamo darovateljice i darovatelje krvi da se odazovu na akcije dragovoljnog darivanja krvi koje Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira
12. veljače 2021. (petak) od 16 do 18 sati
u prostorijama Osnovne škole I.B.Mažuranić Rokovci – Andrijaševci
13. veljače 2021. (subota) od 9 do 13 sati
u prostorijama Pastoralnog centra Nijemci
15. veljače 2021. (ponedjeljak) od 9 do 14 sati
u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
15. veljače 2021. (ponedjeljak) od 16 do 18 sati
u prostorijama Osnovne škole Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci
Prijave za termin darivanja krvi vrše se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.
Zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.
Upute:
– na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske (računajući od datuma povratka u Hrvatsku).
 -na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije).
-na razdoblje od najmanje 28 dana odbijaju se osobe koje su preboljele COVID-19 (računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije)
Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv !
Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život !