Interventni tim GDCK Vinkovci se vratio sa Banovine

0
Foto:GDCK Vinkovci
INTERVENTNI TIM GDCK VINKOVCI SE VRATIO S BANOVINE
Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci vratio se kasno sinoć iz Petrinje, gdje se u okviru redovne rotacije interventnih timova Hrvatskog Crvenog križa nalazio na petodnevnoj smjeni.
Dvanaest članova interventnog tima GDCK Vinkovci obavljali su zadaće mobilnih timova Hrvatskog Crvenog križa za dostavu pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja, radili u logistici i skladištu na pripremi paketa, dostavljali pomoć na distribucijske punktove, zaprimali zahtjeve za novčanu pomoć, pružali psihosocijalnu potporu, pa i pomagali frizerima koji su volonterski šišali stradalnike.
                                                Foto:GDCK Vinkovci

Jučer je više punktova na kojima rade volonteri posjetila Iva Knežević, Vinkovčanka na privremenom radu u Zagrebu, i darovala im simbolične paketiće iz humanitarne akcije “1001 osmijeh za volontere” u kojima su bile i poruke djece koja su zahvaljivala volonterima na neumornom radu.
                                                          Foto:GDCK Vinkovci

Iva je sa suradnicama posjetila i dječju igraonicu u Glini gdje je uz obilje slatkiša darovala i materijale i pribor za provedbu radionica.
                                           Foto:GDCK Vinkovci

Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci nalazio se od utorka 2. veljače na petodnevnoj smjeni na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

                                              Foto:GDCK Vinkovci