Danas pretežno oblačno s mjestimičnom maglom

0

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom maglom u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu gdje je povremeno moguća slaba kiša ili rosulja, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviše sunčanog vremena u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, u gorju i umjeren jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će oblačno, u prvom dijelu dana i maglovito, ponegdje i uz rosulju. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno ujutro s maglom i rosuljom. Magla se mjestimice može i dulje zadržati. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno, u Gorskom kotaru i pretežno oblačno i uglavnom bez oborine. Mjestimice će biti magle koja se u kotlinama može zadržati cijeli dan. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 °C, uz dugotrajnu maglu osjetno niža.

Istra

Pretežno oblačno, tek mjestimice uz malu mogućnost za kratkotrajnu slabu kišu. Vjetar većinom slab, zapadni i jugozapadni, ponegdje južni. More će biti mirno ili malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će bit će između 6 i 10, u unutrašnjosti Istre između -1 i 4 °C. Najviša dnevna temperatura zrakab bit će između 10 i 14 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno do pretežno oblačno, lokalno s maglom, pritom može biti slabe kiše ili rosulje i to uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 10 i 14 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano, ujutro na sjevernom dijelu moguća magla. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 17 °C.

Hrvatska sutra, 18.12.2020.


U većem dijelu Hrvatske pretežno oblačno i maglovito, gdjegod uz slabu rosulju. Sunčanih razdoblja bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, dok će Dalmacija biti najsunčanija. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu i umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5 °C. Najniža temperatura u unutrašnjosti Dalmacije oko 0, na Jadranu od 6 do 10, a najviša između 12 i 16 °C.