GUNJA: U trgovini alkoholiziran vrijeđao te kršio mjeru maske za lice

0

Jučer, 16. prosinca u 14,30 sati u Gunji, ulica Vladimira Nazora, u trgovini mješovite robe, koja je vlasništvo vinkovačke tvrtke, 62. godišnjak iz Gunje je ušao u istu pod utjecajem alkohola (2,26 g/kg alkohola u organizmu) i bez obvezne zaštitne maske na svom licu, koja je propisana prema Odluci o nužnoj  mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Uposlenica trgovine je upozoravala 62. godišnjaka da koristi zaštitnu masku, no prekršitelj je ignorirao preporuke i upozorenja te je na nju još galamio i vrijeđao.

Policijski službenici su intervenirali na način da su 62. godišnjaka smjestili u posebne prostorije policijske postaje i protiv njega su podnijeli optužni prijedlog zbog sumnje u činjenje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izdana mjera upozorenja za nenošenje zaštitne maske zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavak 2. toč.9 kažnjivo po članku 76 c stavak 1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izvijestila je PU vukovarsko-srijemske.