Dekanić primio njemačko izaslanstvo na čelu sa Andreasom Raabom

0
56

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je danas, u Uredu župana u Vinkovcima radni sastanak s njemačkim izaslanstvom, na čelu s Andreasom Raabom koordinatorom Dunavsko -savske suradnje, na temu nastupa naše županije na Dunavskom festivalu koji će se u Bavarskom gradu Straubingu održati slijedeće godine.


Na sastanku se razgovaralo o broju izlagača, te proizvodima i kulturno umjetničkom programu kojim će se naša županija predstaviti na Festivalu.
-Naš štand će „oslikati“ našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda , tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja – istaknuo je Dekanić.

Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je naglasio kako je riječ o tradicionalnom festivalu koji okuplja veliki broj turista iz cijele Europe.

– Nadam se kako će se Vukovarsko -srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom ali i gastronomskom ponudom – rekao je Raab.

Inače Dunavski festival je tradicionalna manifestacija, koja se u Bavarskom gradu Straubingu održava od 1998. godine, a tijekom deset dana, koliko Festival traje, posjeti ga oko 300 tisuća turista iz Europe i svijeta.


U okviru Festivala naši će predstavnici dobiti i priliku za sudjelovanje na gospodarskom forumu Dunavsko -savske suradnje, koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika, te tako dobiti priliku za predstavljanje gospodarskih potencijala naše županije.