Nedjelja, 22 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOdržana konferencija projekta „Transportno -logističkog centra VSŽ “

Održana konferencija projekta „Transportno -logističkog centra VSŽ “

Vukovarsko -srijemska županija organizirala je danas, u velikoj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima Početnu konferenciju u sklopu projekta „ Izrada projektno -tehničke dokumentacije Transportno -logističkog centra Vukovarsko -srijemske županije“

Na konferenciji su govorili župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Josip Romić, te ravnatelj županijske Razvojne agencije Ilija Cota.

– Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dosta projekata koji su u tijeku. S nekima sam zadovoljan, a s nekima baš i ne. Ovo je jedan od onih projekata za koje mislim da ima itekako smisla jer može biti strateški – istaknuo je Dekanić.

Naime, kaže Dekanić, zna se da imamo problem pruge sa dionicom od Vinkovaca do Okučana, te svim snagama nastojimo potaknuti njenu rekonstrukciju.


  • Rečeno je da će u roku od dvije godine plan te rekonstrukcije biti gotov, a kada to bude završeno ovo će biti krucijalan projekt – naglasio je.
    Sama pozicija Centra u Vinkovcima je izuzetno dobra jer otvara prostor za puno djelatnosti, pa je, ističe, Vukovarsko -srijemska županija svojom brzom reakcijom i izlaskom s jednim ovakvim projektom zauzela poziciju koju su priželjkivale i mnoge druge županije.
  • Velika odgovornost leži na izrađivaču projekta, ali i svima nama kako bi taj projekt polako proširivali, pa stoga pozivam na suradnju sve dionike koji učestvuju njegovoj izradi – poručio je župan.

Inače, namjena Centra obuhvaća zonu za obavljanje logističko -distribucijskih i proizvodnih djelatnosti. U njoj se planira pružiti sve potrebne aktivnosti kako za distribuciju tako i mogućnosti skladištenja robe. Dio površine Centra sadržavati će i komunalno opremljene građevinske parcele koje će biti ponuđene zainteresiranim poduzetnicima koji će na njima onda moći obavljati proizvodno -prerađivačke i uslužne djelatnosti.


Ovaj projekt, dakle, za cilj ima povećati i doprinijeti stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja što će nastavno potaknuti razvoj grada Vinkovaca, ali i cijele županije.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije