Dekanić primio predstavnice udruge Žene u Domovinskom ratu

0
95

Župan Vukovarsko –srijemske županije Damir Dekanić danas je, u svom uredu u Vukovaru, održao radni sastanak sa predstavnicama udruge Žene u Domovinskom ratu, a na temu provedbe Programa za žrtve seksualnog zlostavljanja u Domovinskom ratu.

– Županu smo podnijeli zahtjev za razgovor jer je Grad Zagreb, koji je suosnivač Zaklade Sunčica, s novom Upravom i novim gradonačelnikom na čelu, donio odluku da će istupiti iz svega – istaknula je predsjednica Udruge Marija Slišković.

Članice Udruge, kaže, smatraju, da je puno toga što stoji u Programu već napravljeno , te da i dalje treba dokumentirati događaje i okupljati žrtve ratnoga zločina – seksualnog zlostavljanja.


-Od župana smo tražile da se rad na programu prebaci na prostor Vukovara, odnosno županije i jako smo zadovoljne njegovom reakcijom i voljom za suradnju – otkrila je M.Slišković

Nakon sastanka župan Dekanić je naglasio kako je zadovoljan sastankom, te kako je dogovoren nastavak razgovora oko daljnje suradnje.

– Seksualno zlostavljanje je jedan od  najstrašnijih zločina koji se nekome može dogoditi. Nažalost, nedovoljno je istražen i do sada nije primjereno sankcioniran – rekao je Dekanić.

Dodao je i kako smatra da bi se svaki takav zločin trebao još drastičnije kažnjavati, ali i da je nužno još jače senzibilizirati javnost kako bi se svi zajedno potrudili da počinitelji budu privedeni pravdi.


-Drago mi je što postoje žene koje imaju toliko snage da o svemu javno progovore, a siguran sam da ima jako puno i onih  koje o tome ne žele govoriti – upozorio je župan i poručio da bez javnog razgovora  takvoj vrsti zlostavljanja  nikada nećemo “osloboditi” sve one