Vukovarska bolnica obilježila 164.godinu postojanja

0

Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obilježila je danas 164. godinu postojanja, a tim je povodom ustanovu  posjetio ministar zdravstva Vili Beroš, a obilježavanju je nazočio i župan Vukovarsko –srijemske župan Damir Dekanić.  Nakon svečanog programa poručio je kako je vukovarska bolnica snažan simbol na oltaru Domovine koji nas podsjeća da zajedništvom možemo pobijediti i veće izazove.

  • Već samo obilježavanje ovako visoke brojke znači da je napor generacija dosadašnjih i sadašnjih djelatnika utkan u današnju vizuru vukovarske bolnice –  kazao je Beroš.

Župan Damir Dekanić rekao je da vukovarska bolnica zaslužuje posebno mjesto jer ima povijesni značaj za Vukovar i Hrvatsku.


  • Vukovarska bolnica je nakon rata krenula s vrlo dobrom organiziranošću i sposobnim i vrijednim kadrovima, a rezultati se danas vide – rekao je Dekanić.

Pomoćnik za kontrolu kvalitete i voditelj Službe za kirurške djelatnosti Zoran Aleksijević predstavio je rezultate EU projekta dnevne bolnice za kirurgiju te rekao da je iz europskih fondova bolnica povukla više od 46 milijuna kuna.

  • Više od 20 milijuna potrošeno je za projekt dnevne bolnice, jednodnevnu kirurgiju i fizikalnu medicinu. Tim ulaganjima dobili smo visokokvalitetnu opremu i da možemo postići ono što smo oduvijek željeli, da pacijent dođe, dobije dijagnozu i terapiju i isti se dan vrati svojoj obitelji i poslu-  istaknuo je Aleksijević.

Sve nazočne pozdravila je i privremena ravnateljica bolnice Vesna Bosanac.