Diana Pavlović i Matko Čolaković najbolji su županijski sportaši u 2023. godini

0

U organizaciji Županijskog saveza športova i VTV-a, a pod pokroviteljskom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka, dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2023. ove je godine održana u Otoku.

U ime domaćina, prisutnima se obratio saborski zastupnik i gradonačelnik Otoka Josip Šarić koji je istaknuo kako je Hrvatska velika sportska nacija u smislu rezultata koje postižemo u timskim i pojedinačnim sportovima te da je upravo i naša županija dio te jedne lijepe hrvatske priče.

Nagrade su podijeljene u sedam kategorija:

  • najbolja ekipa – ŽOK Vinkovci
  • najbolja momčad – RK Bjelin Spačva Vinkovci
  • perspektivna sportašica do 18 godina – Tanja Turukalo, Klub dizača utega Vukovar
  • perspektivni sportaš do 18 godina – Luka Čarapović, Plivački klub Vukovar
  • najbolji parasportaš/sportašica – Ivana Purkić, Paraatletski klub Vinkovci
  • najbolja sportašica – Diana Pavlović, Judo klub Vinkovci
  • najbolji sportaš – Matko Čolaković, Streljačko društvo Vinkovci

Plakete:

  • perspektivni sportaš – Marul Juzbašić, Šahovski klub Šahovski centar Županja
  • najbolja sportašica – Ana Martinović, Atletski klub Otok
  • najbolji parasportaš/sportašica – Filip Lalić, Plivački klub osoba s invaliditetom Barutana Vinkovci

„Znam da se trud i odricanje uvijek isplate. Požrtvovna sam u sportu, tako da mi je ova nagrada od velikog značaja. Iskoristit ću je na najbolji mogući način što se tiče sporta. Potrebno je što više trenirati, a nadam se da ću i u budućnosti ostvariti zapažene rezultate” rekla je Diana Pavlović, a nekoliko riječi nakon dodjele podijelio je i najbolji sportaš Matko Čolaković.

„Ovo priznanje znači mi puno, radi se o velikom poticaju i motivaciji za daljnji rad i trud. Najveći cilj za ovu godinu mi je otići na Svjetsko prvenstvo. Bit će to jako teško ostvariti, ali nije nemoguće”rekao je nagrađivani član Streljačkog društva Vinkovci.

Klubovima, sportašima i njihovim obiteljima na svom trudu i odricanju zahvalio se i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Potrebno je uložiti puno svog vremena, rada, truda, volje i, kako naši ljudi kažu krvi i znoja, da bi se ostvarili vrhunski rezultati, što dobro znaju svi danas nagrađeni. Ovo je mala nagrada za sve što ste dosad napravili za sport naše županije. Mala smo zemlja, ali prkosan, izdržljiv i vrijedan narod rođen za sport. Čestitam svima na uspjehu i želim da sljedeće godine ostvarite još više sportskih postignuća“zaključio je župan.