VPK ispisao povijest na Viktoria Grand Prix-u

0

U Rijeci, na Bazenima Kantrida se 2. i 3. ožujka 2024. godine održalo se 15. izdanje Međunarodnog plivačkog Grand Prix mitinga „Victoria – Primorje“. Sveukupno je nastupilo 494 plivačice i plivača iz 11 zemalja, a kako je i ove godine miting od strane World Aquaticsa potvrđen kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Parizu mogle su se pogledati vrhunske izvedbe svjetskih klasa plivačica i plivača.

Miting se održava u dva dana kroz dva dijela, prijepodnevni i kvalifikacijski te popodnevni i finalni dio. Vpk je imao jednog predstavnika, mlađeg juniora Marka Polešćuka koji je imao zadatak isplivati što bolji rezutat u njegovim najboljim disciplinama.

Prvog dana na disciplini 50 m leptir plasira se na drugo mjesto u B finalu, a u finalnoj utrci ponovo ruši osobni rekord i doplivava do zlata u vremenu 26.49.

Drugog dana u kvalifikacijskoj utrci 50 m slobodno postavlja osobni rekord te se plasira kao prvi u C finalu, a u finalnoj utrci isplivava vrijeme 24.90 što ga dovodi do prvog mjesta.

Ovim rezultatima ispisao je i povijest najbržeg plivača grada Vinkovaca, kraljevske discipline 50 m slobodno i ujedno najbržeg mlađeg juniora grada Vinkovaca na disciplini 50 m leptir otkad datiraju mjerenja u olimpijskim bazenima.

Čestitamo!