Dijete zatečeno u upravljanju automobilom

0
447

Foto: Ilustracija

Suvozač koji je dao djetetu automobil na upravljanje, iako je znao da ono nema pravo upravljati vozilom, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnog zakona, a o svemu slijedi obavijest i nadležnom centru za socijalnu skrb.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su prilikom nadzora prometa 21. svibnja u 14 sati u Trpinji, Gavrilova ulica, u upravljanju osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka zatekli dijete, dok se u svojstvu suvozača nalazio 53-godišnjak iz Trpinje koji je dao djetetu automobil na upravljanje iako je znao da ono nema pravo upravljati vozilom.

Zbog navedenog prekršaja za koji je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, 53-godišnjaku je uručen prekršajni nalog. Također, s obzirom na prekršajnu neodgovornost djeteta, sukladno članku 9. stavku 3. Prekršajnog zakona, za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 53-godišnjaku slijedi i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

O postupanju je izviješten zakonski skrbnik djeteta, a obavijest će se dostaviti i nadležnom centru za socijalnu skrb.