Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDječaka ugrizla zmija otrovnica u Memorijalnom centru u Vukovaru

Dječaka ugrizla zmija otrovnica u Memorijalnom centru u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić

– U jednom trenutku sin je došao do mene i rekao mi kako ga je za desnu potkoljenicu ugrizla buba. S obzirom na iskustvo iz vojske, čim sam vidio o čemu se radi, znao sam da je riječ o ugrizu zmije otrovnice koji ostavlja takav trag – kazao je otac.

Trebao je to biti jedan običan posjet Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru koji se umalo pretvorio u tragediju. Naime, prilikom obilaska izloženoga naoružanja, Rafaela Stefanovića (7) iz Vukovara u subotu oko 11.30 sati ugrizla je zmija otrovnica – riđovka. Prema riječima dječakova oca Dragana Stefanovića, on je u Memorijalnom centru bio sa sinom i dvije mlađe kćeri. – Šetali smo okolo, obilazili i razgledali prostor oko oklopnih vozila, protuzračnog topa i drugih eksponata. Djeca su šetala okolo, a ja sam ih nadzirao. U jednom trenutku sin je došao do mene i rekao mi kako ga je za desnu potkoljenicu ugrizla buba. S obzirom na iskustvo iz vojske, čim sam vidio o čemu se radi, znao sam da je riječ o ugrizu zmije otrovnice koji ostavlja takav trag. Kazao je kako mu je sličila gnijezdu, po čemu sam zaključio da ga je ugrizla riđovka – kaže Stefanović.

Istisnuo mu je krv oko rane i brzo ga prebacio u vukovarsku bolnicu, gdje su malenoga zbrinuli. Rafael je govorio kako ga boli trbuh, ima mučninu i magli mu se pogled. Ipak, nije bilo potrebe da dobije antiotrov, ali je u bolnici proveo 24 sata, dobio je infuziju i sada je na kućnom liječenju. Rečeno im je kako će morati obaviti još neke pretrage ali, kako kaže Stefanović, najvažnije je da je Rafael u redu i da nema nikakvih problema te još jednom posebno zahvalio liječnicima i osoblju vukovarske bolnice.

Izvor: Branimir Bradarić – vecernji hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije