Srijeda, 10 kolovoza, 2022
23 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDječji DOM "SV. ANA" Primaju donacije u novcu, materijalu, opremi i usluzi...

Dječji DOM “SV. ANA” Primaju donacije u novcu, materijalu, opremi i usluzi za novi stan mladima

Foto: glas slavonije hr

VINKOVCI – U vinkovačkom Dječjem domu “Sv. Ana”, koji skrbi o djeci, uglavnom iz Vukovarsko-srijemske županije, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koja zbog različitih životnih ili obiteljskih okolnosti rješenjem Centra za socijalnu skrb ne mogu ostati živjeti u svojim obiteljima, trenutačno je smješteno 37 korisnika, ali njih devet su srednjoškolci i oni će nakon završetka škole krenuti u samostalan život jer zakonski nakon navršene 18. godine ne smiju više biti u domu.

U Vinkovcima su dva stana koja su osigurali Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, gdje žive bivši stanovnici doma. Njima sigurno nije lako jer bez pomoći obitelji, novca i zaposlenja moraju se suočiti s nizom egzistencijalnih pitanja. Uz devet srednjoškolaca, s obzirom na dobnu strukturu korisnika, uskoro će se povećati broj onih koji odlaze i koji će trebati smještaj. Stoga je Dom “Sv. Ana” pokrenuo novi projekt, “Učionica za život”, kojim će osigurati još jedan stan za svoje bivše štićenike, odnosno urediti i opremiti zasebnu stambenu jedinicu za smještaj mladih.

  • Cilj je urediti i opremiti stan u našem vlasništvu ukupne netopovršine 43,60 četvornih metara, a riječ je o prostoru koji se dugi niz godina nije koristio i potrebna mu je potpuna građevinska obnova te uređenje i opremanje. Ukupna je vrijednost projekta 300.000 kuna, od čega je projektirana vrijednost građevinskih radova s materijalom 251.806 kuna s PDV-om, a procijenjena vrijednost opreme je 40.000 kuna, uz ostale troškove. Projekt provodimo vlastitim novcem uz potporu šire lokalne zajednice kroz donacijske priloge u novcu, materijalu, opremi i uslugama – kaže ravnateljica Doma Zrinka Mikić.

Svi dobri ljudi koji žele pomoći informacije mogu dobiti na broj 032/331 057 svaki radni dan od 8 do 14 sati.

Miroslav Flego-glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije