U Vinkovcima župan Dekanić primio uspješne članove Karate kluba „Max“ iz Ivankova

0
74

Članove Karate kluba „Max“ iz Ivankova primio je župan Damir Dekanić, zajedno sa zamjenikom Franjom Oreškovićem danas u Vinkovcima, zbog ostvarenih iznimnih rezultata na Prvenstvu Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste i Prvenstvu Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti, seniore i veterane.

Od 14. listopada do 17. listopada 2021. godine, Poreč je bio domaćin Prvenstva Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti, seniore i veterane. Na natjecanju je nastupilo 884 natjecatelja iz 10 država (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Kosovo i Turska). Boje Hrvatske branilo je 155 natjecatelja među kojima je i 8 natjecatelja iz Karate kluba „Max“ Ivankovo, a ostvarili su sljedeće rezultate: srebro je osvojila Eva Požega, broncu je osvojio Filip Žgela, peto mjesto osvojili su: Petra DoganLara ŽgelaIva Kockarević i Luka Požega, sedmo mjesto osvojio je Luka Žgela, a na natjecanju je sudjelovao i Leon Vukoja.

Od 23. listopada do 24. listopada 2021. godine u Jastrebarskom se održalo Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 70 klubova. Boje Karate kluba „Max“ Ivankovo branilo je 11 natjecatelja te su ostvarili sljedeće rezultate: zlato su osvojili: Lara Žgela i Luka Požega, broncu su osvojili: Filip ŽgelaIva Kockarević i Eva Požega, peti na PH su: Lana AnđelićLeona AnđelićLeon Vukoja i Nada Mrkonja, a sedmi na PH su: Luka Žgela i Petra Dogan.

Župan Dekanić je naglasio kako je potrebno animirati mlade na bavljenje sportom, jer mnogo vremena provode za računalima ili na mobitelima.

-Potrebno je potaknuti mlade na bavljenje sportom kako bi odrasli u zdrave mlade ljude. Klub od osnutka kontinuirano radi na razvijanju ovoga sporta i do danas su članovi postigli velike uspjehe, kako na nacionalnim tako i na međunarodnim natjecanjima- naveo je župan.

Pohvalivši njihov trud i rad a posebno kada je riječ o ovakvom sportu koji teško nalazi sponzore, naglasio je kako mu je ovaj njihov uspjeh još draži.

-Ovim prijemom sportaša i razgovorima s njima te simboličnim poklonima povodom njihovog ostvarenog uspjeha, želim potaknuti te im dati podršku u daljnjem radu kluba i postizanju uspjeha u budućim natjecanjima – rekao je Dekanić.

Karate klub „Max“ Ivankovo osnovan je 29.08.2013. godine. Cilj udruge je poticati djecu na aktivno bavljenje sportom uopće te isticanje važnosti pravilnog tjelesnog razvoja. Tri trenera: Antonija DamjanovićDavid Žgela i Zdravko Perlić treniraju pedesetak djece iz Vinkovaca, Jarmine, Ivankova, Retkovaca, Prkovaca, Vođinaca i Starih Mikanovaca, a treninzi se održavaju u prostorijama kluba koje se nalaze u sklopu sportske dvorane u Ivankovu, tri puta tjedno.