DJEČJI PLANINARSKI IZLET – OTOČKI I BOŠNJAČKI VIROVI

0

Zajednički izlet Planinarskog društva “Frankopan” i Hrvatskog planinarskog društva” Bršljan Jankovac” iz Osijeka u nedjelju 5. lipnja 2022. okupio je 105 izletnika iz Vinkovaca, Rokovaca – Andrijaševaca, Starih Jankovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, te djece iz Ukrajine koja borave u Osijeku i Vukovaru.


Osječani su svoj izlet nazvali “Čudima prirode”, dok Frankopani su ga jednostavno nazvali “Dječji planinarski izlet”.

Izletnici su se okupili u 9 sati kod otočke Suvare, spomenika kulture, gdje im je prof. Martinović objasnio povijest same suvare, a i otočkog kraja. Nakon obilaska suvare – suhog mlina, izletnici su otišli do Virgrada, izletišta i ostataka srednjevjekovne utvrde koja se spominje još 1428.g. Nakon toga djeca su prošetala do hostela Otočki virovi, gdje su pogledali multimedijalnu prezentaciju, te se kroz šumu uputili dalje prema Bošnjačkim virovima i Virgradu, gdje ih je dočekao ručak – djeci omiljeni hamburgeri i pomfrit.

Osim izleta i obilaska spomenika kulture, djeca su uživala u novim prijateljstvima, i novim iskustvima organiziranog boravka u prirodi, Planinari “Frankopana” su i ovaj put imali pomoć Općine Andrijaševci.
Svi koji se žele pridružiti i hodati, planinariti s Planinarskim društvom “Frankopan” mogu se obratiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, porukom na FB stranicu ili profil društva, te nekom od članova.