Djelatnica općine na lažni bankovni račun u Portugalu uplatila 38.000 eura

0
225

Djelatnica neimenovane brodsko-posavske općine na račun nepoznate osobe uplatila je 38.000 eura misleći da se radi o osobi koja odabrava plaćanja.

Na lažni portugalski bankovni račun djelatnica jedne općine u Brodsko-posavskoj županiji je, misleći da se radi o e-pošti osobe koja odobrava plaćanja, na prijevaru uplatila te ostala bez više od 38.000 eura.

Iz policije su u srijedu priopćili kako nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska nepoznatog počinitelja ove prijevare koji je u zabludu doveo djelatnicu općine, no nisu naveli o kojoj se općini radi.

Objavili su kako im je iz te općine prijavljeno da je sredinom siječnja njihova djelatnica dobila e-mail od nepoznate osobe, s kojom je nastavila komunikaciju. Misleći da se radi o poruci osobe koja odobrava plaćanja, na lažni bankovni račun otvoren u Portugalu uplatila je više od 38.000 eura.

Protiv te nepoznate osobe policija zbog kaznenog djela prijevare podnosi posebno izvješće slavonskobrodskom Općinskom državnom odvjetništvu te nastavlja istragu.