Dovršenim kriminalističkim istraživanjem kazneno prijavljen dvojac iz Moldavije

0

Fotografija: pixabay ilustracija

Osim za krijumčarenje, jednog se sumnjiči i za pokušaj teškog ubojstva

Nastavno na događaj o kojem smo, 10. veljače izvijestili javnost: Krijumčar migranata u pokušaju bijega vozilom nasrnuo na policajce, oštetio tri policijska vozila, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 22-godišnjih državljanina Moldavije te su obojica uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oba 22-godišnjaka počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, dok se jednog sumnjiči još i za pokušaj teškog ubojstva iz članka 111. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, na štetu policijskih službenika te za počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Povodom događaja, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske je donio rješenje da su policijski službenici opravdano uporabili sredstva prinude izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.