Vedran Čuljak podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća

0

Na sjednici Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci odrŽanoj
1 1. veljače 2022. godine dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Vedran Čuljak
iz privatnih i poslovnih razloga podnio je ostavku na mjesto predsjednika
Gradskog vijeća Grada Vinkovaca.

Zahvalio se na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj zajedničkoj suradnji te poželio uspješan rad svim vijećnicima i u nadolazećem razdoblju.
Na sjednici je predloženo da se za predsjednika Gradskog vijeća imenuje Mladen
Karlić. Prijedlog je jednoglasno usvojen te će u narednom razdoblju Gradskim:
vijećem predsjedavati Mladen Karlić.

Dopis koji je gospodin Čuljak uputio tajniku Gradskog vijeća gosp. Zlatku
Dovhanju prenosimo Vam u cijelosti:

Prije svega želim reći kako mi je velika čast i ponos činjenica da su me građani Grada Vinkovaca izabrali za vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca i na tome im se zahvaljujem.

Isto tako moram reći kako sam s velikom časti i odgovornošću prihvatio izbor na važnu dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. U proteklom vremenu svoju dužnost obnašao sam s velikom predanošću, časno i odgovorno na dobrobit Grada Vinkovaca i svih njegovih građana kojima sam bio na raspolaganju ne štedeći nijedan svoj slobodni trenutak.

S obzirom na to da sam zaposlen u privatnom poduzeću, a upoznati ste sa zahtjevnom situacijom kako u svjetskom, tako i u hrvatskom gospodarstvu uzrokovanu pandemijom, promjenama u cijeni energenata na globalnom tržištu kao i cijelom nizu drugih izazova za poslovanje gospodarskih subjekata, kao direktoru privatne tvrtke obveza mi je u nadolazećim i intenzivnijim vremenima koja su pred nama biti maksimalno odgovoran jednako prema vlasniku tvrtke kao i prema svim zaposlenicima tvrtke da sve svoje znanje, mogućnosti, sposobnosti i vrijeme usmjerim u cilju njenog što stabilnijeg i uspješnijeg poslovanja u budućnosti.

Odgovorno obnašanje funkcije predsjednika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca prema mom shvaćanju i poimanju te dužnosti značilo je, medu ostalim, u svakom trenutku biti dostupan svim građanima Grada Vinkovaca te svakodnevno i stalno aktivno raditi na rješavanju njihovih problema koji su u domeni Gradskog vijeća.

S obzirom na buduće poslovne obveze, odgovornosti i izazove, sve češće odlaske u Zagreb i druga mjesta diljem hrvatske i inozemstva, uz činjenicu da mi se i nedavno povećala obitelj, a duboko svjestan da dan ima samo 24 sata, smatram da na žalost ne mogu posvetiti dovoljno vremena funkciji predsjednika Gradskog vijeća na način i na razini na kojoj ja smatram da bih se toj funkciji trebao posvetiti iz odgovornosti prema našem Gradu i našim sugrađanima, stoga dajem ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca kao i na dužnost gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca.

Zahvaljujem se na povjerenju svim građanima Grada Vinkovaca. Zahvaljujem se na suradnji svim kolegicama i kolegama vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca, gradonačelniku Grada Vinkovaca, zamjeniku gradonačelnika i svim stručnim službama u gradu, u gradskim tvrtkama i ustanovama, sa željom da svi ovdje navedeni jasno, poletno i predano daju svoj maksimum kako bi povećali kvalitetu života naših sugrađana.