Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i bez sankcija

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i bez sankcija

Foto: MUP

Dragovoljno predajte ilegalno oružje, eksplozivna sredstva i streljivo i učinite svoje okruženje sigurnijim

U protekla dva tjedna, od 1. do 16. siječnja, policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u tri prijave namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te pet dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

U tri slučaja dragovoljne predaje građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima ukupno dvije ručne bombe, 0,2 kg eksploziva, 120 komada različitih pirotehničkih sredstava i dva komada streljiva kalibra 20 mm.

Također, policijski službenici su s pet lokacija na siguran način izuzeli ukupno dvije poluautomatske puške, dva raketna bacača (tzv. „zolje“), pet tromblonskih mina, jednu sapnicu raketnog motora višecijevnog bacača raketa, jednu ručnu bombu, jedno streljivo kalibra 20 mm, 20 komada lovačkog streljiva kalibra 16 mm te 2.010 komada puščanog streljiva, a koje su građani pronašli prilikom građevinskih i poljoprivrednih radova te u devastiranoj garaži.

Zahvaljujemo građanima na ukazanom povjerenju te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju.

Također, upozoravamo građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije