Dva zlata, srebro i bronca za domaćine na tjecanju 3. kola kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske

0

Dva zlata, srebro i bronca za domaćine

Nakon dvije godine Vinkovci su ponovno bili domaćini jednog gimnastičkog natjecanja. 3. kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske u univerzalnom, obaveznom i slobodnom programu muške sportske gimnastike, regija Istok, održano je 8. svibnja 2022. godine u Vinkovcima u dvorani 3. i 4. osnovne škole s početkom u 9 sati. Natjecanje je prigodno otvorio Marko Simon, a natjecateljima je sreću u svoje osobno ime i ime gradonačelnika grada Vinkovaca poželio i zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, dr.sc. Josip Romić.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 22 natjecatelja iz 4 slavonska grada: Slavonskog Broda, Osijeka, Valpova i domaćini iz Vinkovaca.

U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Mlađi dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su odlični na 2. i 4. mjestu, a kod starijih dječaka Israel Alozieuwa na 7. mjestu. U kategoriji kadeta obaveznog programa ekipno su Vinkovčani Patrik Kordić, Luka Krmek i Martin Klinec osvojili 1. mjesto, dok su  najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Luka Krmek na 1. i 3. mjestu.

 

Na natjecanju su sudili i naši suci Marko Simon i Željko Iveljić, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

Svi natjecatelji, i oni koji nisu bili na današnjem natjecanju, plasirali su se na Kup i Prvenstvo Hrvatske, koje se prvi vikend lipnja održava u Osijeku.