Subota, 21 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaDVD Strošinci svečano je proslavio 70. godina rada.

DVD Strošinci svečano je proslavio 70. godina rada.

DVD Strošinci svečano je proslavio 70. godina rada.

Davne 1951.godine rad počinje spontanim druženjem petorice mještana na inicijativu pokojnog Đure Kovačevića , a to su bili: Marijan Maroševac, Marin Marušić , Drago Prodanović, Alojzje Domoć i Franjo Žužić.

„ Dogovoreno je tada kako bi od velikog značaja za Strošince bilo osnivanje vatrogasnog društva, koje sve do danas uspješno radi. Vatrogasni dom se gradi 1985. godine i to isključivo od dobrovoljnih priloga Strošinčana, te tadašnje Mjesne Zajednice Strošinci. Daljnjim radom i napredovanjem, vatrogasci kupuju prvu cisternu i polako nabavljaju opremu… „, rečeno je o radu DVD-a na svečanosti obilježavanja ovog značajnoj jubileja.

„ Danas DVD Strošinci aktivno djeluje na području sela i Općine Vrbanja. Brojimo 37 odraslih članova te 20 mladih članova i djece. Sudjelujemo u svim društvenim aktivnostima našeg sela promovirajući vatrogastvo kao jednu od najhumanijih djelatnosti.
Kako bi što bolje napredovali, svoj rad obogaćujemo zajedničkim vatrogasnim vježbama s drugim društvima.

Tako smo imali zajedničku vježbu s DVD-om Vrbanja i DVD-om Soljani ,te s DVD-om Županja, sudjelovali smo i u zajedničkoj vježbi na razini Općine Vrbanja u koju su bile uključene sve žurne službe”, ističu u DVD-u Strošinci , te zahvaljuju svima koji su tijekom proteklih 70 godina sudjelovali u radu i dali svoj doprinos za razvoj Društva.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije