DVD Strošinci svečano je proslavio 70. godina rada.

0
130

DVD Strošinci svečano je proslavio 70. godina rada.

Davne 1951.godine rad počinje spontanim druženjem petorice mještana na inicijativu pokojnog Đure Kovačevića , a to su bili: Marijan Maroševac, Marin Marušić , Drago Prodanović, Alojzje Domoć i Franjo Žužić.

„ Dogovoreno je tada kako bi od velikog značaja za Strošince bilo osnivanje vatrogasnog društva, koje sve do danas uspješno radi. Vatrogasni dom se gradi 1985. godine i to isključivo od dobrovoljnih priloga Strošinčana, te tadašnje Mjesne Zajednice Strošinci. Daljnjim radom i napredovanjem, vatrogasci kupuju prvu cisternu i polako nabavljaju opremu… „, rečeno je o radu DVD-a na svečanosti obilježavanja ovog značajnoj jubileja.

„ Danas DVD Strošinci aktivno djeluje na području sela i Općine Vrbanja. Brojimo 37 odraslih članova te 20 mladih članova i djece. Sudjelujemo u svim društvenim aktivnostima našeg sela promovirajući vatrogastvo kao jednu od najhumanijih djelatnosti.
Kako bi što bolje napredovali, svoj rad obogaćujemo zajedničkim vatrogasnim vježbama s drugim društvima.

Tako smo imali zajedničku vježbu s DVD-om Vrbanja i DVD-om Soljani ,te s DVD-om Županja, sudjelovali smo i u zajedničkoj vježbi na razini Općine Vrbanja u koju su bile uključene sve žurne službe”, ističu u DVD-u Strošinci , te zahvaljuju svima koji su tijekom proteklih 70 godina sudjelovali u radu i dali svoj doprinos za razvoj Društva.