Nedjelja, 29 svibnja, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaEvo kada kreće isplata povrata poreza i tko ga sve može očekivati

Evo kada kreće isplata povrata poreza i tko ga sve može očekivati

Foto: pixabay

Poseban postupak godišnjeg obračuna poreza na dohodak provodi se za natjecatelje, mirovine i druge dohotke, uključujući autorske honorare i honorare koje ostvaruju umjetnici, novinari i sportaši.

Porezna uprava najavila je da će već od početka svibnja 2022. početi isplaćivati ​​povrat poreza na dohodak za 2021. godinu. U godišnjem obračunu poreza koji prema službenoj dužnosti provodi za sve građane Porezna uprava će na temelju raspoloživih podataka utvrditi koji porezni obveznici ostvaruju pravo na povrat preplaćenog poreza na dohodak, a koji imaju obvezu plaćanja razlike poreza, piše Lider .

Poseban postupak godišnjeg obračuna poreza na dohodak provodi se za natjecatelje, mirovine i druge dohotke, uključujući autorske honorare i honorare koje ostvaruju umjetnici, novinari i sportaši. Na temelju informacija iz JOPPD obrazaca koje su dostavili tuzemni isplatitelji plaća, mirovina i drugog dohotka, Porezna uprava raspolaže informacijama o ostvarenom dohotku iz tih izvora.

Povrat mogu očekivati ​​oni koji lani nisu iskoristili pravo na ukupni godišnji osobni odbitak od 48.000 kuna kao propisanu poreznu olakšicu. Jednako se to odnosi na natjecatelje plaća, mirovinu i drugu dohotku, uključujući autorske honorare. U to ulaze i olakšice za uzdržavane članove obitelji te invalidnost ako ih niste iskoristili tijekom godine prenosi poslovni hr.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije