Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaFrankopani na četverodnevnom putovanju Gorskim Kotarom i Likom

Frankopani na četverodnevnom putovanju Gorskim Kotarom i Likom

Protekli vikend, od blagdana Tijelova, četvrtka 16. do nedjelje 19. lipnja 2022. ekipa Frankopana otislnula se na četverodnevno putovanje Gorskim kotarom i Likom.

Polazak u rane jutarnje sate prema Gorskom kotaru, prije svitanja, omogućio im je da sve planirano odrade na vrijeme i odvoje si jedan dan za plažu, ručak i ležeran povratak kući.
Četvrtak ujutra polazak na Zagradski vrh, s kojega se nakon ugodne šetnje kroz šumu, izlazi na livadu, na blagojutarnjem suncu su uživali u pogledu koji se pruža s vrha. Nakon kratkog uživanja na vrhu, ekipa se uputila dalje prema slijedećem vrhu – tehnički nešto zahtijevnijem za osvojiti -Kolovratskim stijenama.

U mjesto gdje su si osigurali noćenje, dolaze u ranu večer, te obilaze Senj.
Petak je bio rezerviran za dva vrha sjevernog Velebita – Zavižan i Balinovac, te subota za Veliki Pivčevac i Mali Rajinac – najviši vrh sjevernog Velebita. Za zadnji vrh taj vikend ostavili su si vrh u blizini Kutereva – Korenski vrh!

Za ovaj vikend Frankopani planiraju obilježavanje dana općine Andrijaševci, pa ovim putem pozivaju zainteresirane šetače, izletnike na polazak na laganu stazu Vinkovci – Andrijaševci, dužine 8 km, nakon čega slijedi druženje uz grah i piće u sjedištu društva. Također, članovi društva koji su bili vrijedni i pohađali Opću planianrsku školu, ili Dječju planinarsku školu dobit će svoje diplome Hrvatkog planinarskog saveza.

Frankopani se i ovim putem žele zahvaliti Općini Andrijaševci za svesrdnu pomoć i podršku u radu!

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije